ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε αθλητικό κέντρο στο Βέλγιο με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες (Vid)

Έκρηξη σε αθλητικό κέντρο στο Βέλγιο με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες  (Vid)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις"Le Chalon" στη βελγική πόλη της Chimay στην Rue de Chalon, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), καταστρέφοντας ολοκληρωτικά μέρος του κτηρίου και θάβοντας κάτω από τα συντρίμμια τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, από την κατάρρευση του κτηρίου, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Belga, επικαλούμενο εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όμως παρότι η αιτία δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί οι βελγικές Αρχές δεν πιστεύουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία.

«Δεν είμαστε 100% σίγουροι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε να κάνουμε με έκρηξη αερίου που οφείλεται σε αυτοκτονία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού κέντρου κρίσεων στο RIA Novosti.

H Chimay είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 10.000 ανθρώπων που βρίσκεται στο νότο, κοντά στα γαλλικά σύνορα, 89 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες.

Το Βέλγιο και η Γαλλία, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες φέτος.

(Φωτογραφία των αθλητικών εγκαταστάσεων από το Google Maps)

57bf8db5c3618857418b4569