ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ιταλία: Μόνο με ένα «θαύμα» θα υπάρξουν άλλοι επιζώντες

Σεισμός στην Ιταλία: Μόνο με ένα «θαύμα» θα υπάρξουν άλλοι επιζώντες

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που συνεχίζεται να συμβαίνει στην Ιταλία, μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, με τους νεκρούς να φτάνουν μέχρι στιγμής τους 290.

Ημέρα εθνικού πένθους με τις πρώτες 40 κηδείες των θυμάτων - Στους 281 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχτηκε η σημερινή στην Ιταλία που θρηνεί τα θύματα της καθώς θα γίνουν δημοσία δαπάνη, οι πρώτες 40 κηδείες, παρουσία του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 281, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία 380 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι 40 σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, καθώς πλέον έχουν περάσει ήδη αρκετές μέρες από τον σεισμό και οι ελπίδες να βγαίνουν ζωντανοί άνθρωποι από τα συντρίμμια λιγοστεύουν.

italia seismos 11

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότζι, του χωριού που χτυπήθηκε περισσότερο από τον σεισμό, «θα χρειαστεί ένα θαύμα» για να εντοπιστεί κάποιος ζωντανός τέσσερα 24ωρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Αν και ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι ξεκάθαρος ο Πιρότζι υποστηρίζει ότι μόνο στο Αματρίτσε εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Επίσης οι συνεχείς μετασεισμοί που ξεπερνούν τους 1.000, από τα ξημερώματα της Τετάρτης, δυσκολεύουν ιδιαίτερα το έργο των διασωστών. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού 293 ιστορικά κτήρια στην ευρύτερη περιοχή που επλήγη από τον σεισμό έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστρεφεί ολοσχερώς.

italia seismos 12

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις Aρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές κι αφού πέρασαν πολλές νύχτες στα οχήματά τους ή στις σκηνές που έχουν στήσει οι Aρχές.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ιταλία: Συγκινούν Αφρικανοί πρόσφυγες που βοηθούν στην αναζήτηση επιζώντων (videos)

Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Ήξεραν ότι το Αματρίτσε θα ισοπεδωθεί - Στους 278 οι νεκροί (vids+pics)

Σχετικές ειδήσεις