ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Ραγίζει καρδιές το γράμμα διασώστη στην 9χρονη Τζούλια

Σεισμός Ιταλία: Ραγίζει καρδιές το γράμμα διασώστη στην 9χρονη Τζούλια

Η ιστορία της θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των Ιταλών, που προσπαθούν να συνέλθουν από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ.Η 9χρονη Τζούλια ήταν μεταξύ των νεκρών που κηδεύτηκαν χθες στη γειτονική χώρα. Έχασε τη ζωή της στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο, όταν, κάλυψε με το σώμα της τη μόλις 4 ετών αδερφούλα της, την Τζόρτζια, η οποία κινδύνεψε να καταπλακωθεί από τα ερείπια του σπιτιού τους που κατέρρευσε.

«ΑΝΤΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ...»

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την κηδεία της 9χρονης Τζούλια

Μεταξύ των συνολικά 35 φέρετρων, υπήρχε κι ένα λευκό. Το δικό της. Εκείνη δεν γλίτωσε, όμως η 4χρονη Τζόρτζια ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια.

Επάνω στο φέρετρό της, εκτός από τη φωτογραφία της, υπήρχε κι ένα σημείωμα. Ανήκε στον Αντρέα, έναν από τους διασώστες που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να σώσουν τον κόσμο από τις περιοχές που έπληξε ο Εγκέλαδος. Ο Αντρέα ήταν εκεί που καταπλακώθηκε το σπίτι της Τζούλια και της Τζόρτζια. Νιώθει ότι απέτυχε, πως δεν τα κατάφερε και μέσα από ένα σπαρακτικό μήνυμα ζητάει συγχώρεση.

Το μήνυμα του Αντρέα προς την Τζούλια γράφει: «Γεια σου μικρούλα. Εγώ έδωσα μόνο μια μικρή βοήθεια, για να σε βγάλουμε έξω από εκείνη τη φυλακή που ήταν φτιαγμένη από χαλάσματα. Με συγχωρείς, εάν αργήσαμε και φτάσαμε αργά, ωστόσο είχες ήδη σταματήσει να αναπνέεις. Ωστόσο, θέλω να ξέρεις από κει πάνω πως κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, για να σε βγάλουμε έξω από κει. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στην Λ’ Άκουιλα, θα ξέρω πως υπάρχει ένας άγγελος που με βλέπει από τον ουρανό και τα βράδια θα είσαι ένα φωτεινό αστέρι. Γεια σου Τζούλια, αν και δεν με γνώρισες ποτέ, θέλω να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ πολύ – Αντρέα».

Σχετικές ειδήσεις