ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης

Tέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης εκκένωσαν οι γερμανικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο παραβίασε τους ελέγχους ασφαλείας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (31/08) και οδήγησε στην εκκένωση χώρων και την απομάκρυνση επιβατών σε ασφαλή σημεία.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ορισμένα τμήματα του Terminal 1 στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης έκλεισαν, όταν ένας επιβάτης παραβίασε τους ελέγχους ασφαλείας, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης του αερολιμένα, τη Fraport, η γερμανική αστυνομία διέταξε τον επανέλεγχο όλων των ταξιδιωτών που βρίσκονται στα τέρμιναλ Α και Α+.

Αργότερα το μεσημέρι, η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ανακρίνεται ένας ύποπτος (χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του) και πρόσθεσε ότι δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα στο χώρο αναχώρησης, μετά από την εξονυχιστική έρευνα που διενεργήθηκε και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Fraport, το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει το μεσημέρι.

Καμιά πτήση δεν μπορεί να φθάσει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν «σημαντικές καθυστερήσεις».

Δείτε αναρτήσεις στο twitter από χρήστες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης:

Σχετικές ειδήσεις