ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστειότητες οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι ο υπαρχηγός του ΙΚ σκοτώθηκε σε ρωσική επιδρομή

ΗΠΑ: Αστειότητες οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι ο υπαρχηγός του ΙΚ σκοτώθηκε σε ρωσική επιδρομή

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει γνώση οποιονδήποτε γεγονότων που να υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ενεπλάκη στον θάνατο του Αντάνι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν διαθέτουν πληροφορίες που να στηρίζουν τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν και σκότωσαν τον εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους Άμπου αλ Αντνάνι τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο Αντνάνι σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία.
«Δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι δυνάμεις της διεξήγαγαν και αυτές μια επιδρομή με στόχο τον Αντνάνι», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κουκ.

Χθες το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως είχε στοχοθετήσει τον Αντνάνι, που το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού.

Παράλληλα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε σήμερα πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει γνώση οποιονδήποτε γεγονότων που να υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ενεπλάκη στον θάνατο του Αντάνι.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χαρακτήρισε «αστειότητα» τον ισχυρισμό της Μόσχας.

Σχετικές ειδήσεις