ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες Αποκάλυψης στο Ιράκ: Εκρήξεις, ποτάμια πετρελαίου και φλεγόμενοι δρόμοι (videos+photos)

Εικόνες Αποκάλυψης στο Ιράκ: Εκρήξεις, ποτάμια πετρελαίου και φλεγόμενοι δρόμοι (videos+photos)

Το θάνατο τεσσάρων πολιτών και τον τραυματισμό 14 ακόμη, προκάλεσαν ρουκέτες που πυροδοτήθηκαν από έκρηξη λόγω πυρκαγιάς, σε αποθήκη όπλων στην ανατολική Βαγδάτη και έπληξαν γειτονικές συνοικίες – Τζιχαντιστές βομβάρδισαν αγωγούς πετρελαίου.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας απαθανατίζουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από την αποθήκη, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τεράστια και προκάλεσε ισχυρό ωστικό κύμα.

Φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης εικονίζουν επίσης έναν κρατήρα με βάθος σχεδόν πέντε μέτρα και διάμετρο 20, ενώ πολλά γύρω κτίρια και οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

«Η αποθήκη ανήκε σε μια από τις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF)», δήλωσε ένας αστυνομικός.

Η PMF είναι ένας συνασπισμός κυρίως πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τη σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που πριν από δύο χρόνια κατέλαβε τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ.

Οι ρουκέτες, που πυροδοτήθηκαν από την πυρκαγιά στην αποθήκη, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε οκτώ τοποθεσίες, καθώς και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο αλεύρων η οποία εξακολουθούσε να καίει δύο ώρες αργότερα, δήλωσε ο αστυνομικός.

Την ίδια ώρα, τι και αν οι τζιχαντιστές τρέπονται σε φυγή από τον ιρακινό στρατό, εγκαταλείποντας την Qayyara, άφησαν πίσω τους εικόνες χάους και Αποκάλυψης.

Δείτε στο γκάλερι και στο παρακάτω βίντεο τι προκάλεσε ο βομβαρδισμός αγωγών πετρελαίου και πετρελαιοπηγών στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις