ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο βρίσιμο από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων στον Ομπάμα - Δείτε πώς τον αποκάλεσε (vid)

Άγριο βρίσιμο από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων στον Ομπάμα - Δείτε πώς τον αποκάλεσε (vid)

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων εξερράγη όταν του έγινε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Ομπάμα.

Ο αριστερός λαϊκιστής Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουέρτε αποκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα «καθάρμα», καλώντας τον να μην κάνει μαθήματα στη χώρα του για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν οι δυο τους συναντηθούν στο Λάος.

«Πρέπει να έχεις σεβασμό. Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Κάθαρμα, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο Ντουτέρτε, ο οποίος κάλεσε τον Ομπάμα να μην κάνει μαθήματα στη χώρα του για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα», είπε επίσης ο Ντουτέρτε.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Ομπάμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της συνάντησής του με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων, τον οποίο χαρακτήρισε «τύπο με έντονο ταπεραμέντο».

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ανεμένετο να έχει άτυπη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα την Τρίτη (06/09) το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.

Σχετικές ειδήσεις