ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρεις συλλήψεις για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου

Γαλλία: Τρεις συλλήψεις για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου

Οι τρεις γυναίκες προετοίμαζαν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των ερευνών που εξαπέλυσε η γαλλική αστυνομία μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και μέσα στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, μια εκ των γυναικών που συνελήφθησαν, κόρη της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, κατά την καταδίωξη της τραυματίστηκε από πυρά στην Εσόν, νότια της πρωτεύουσας.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο Μπουσί Σαν Αντουάν, περίπου 30χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, που συνδέονται με την έρευνα.

Ένας άλλος αξιωματούχος τόνισε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε μία εκ των γυναικών, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο εντοπισμός το Σάββατο (03/09) το βράδυ του αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο ήταν φορτωμένες επτά φιάλες υγραερίου, έξι εκ των οποίων γεμάτες, οδήγησε στην διεξαγωγή έρευνας από αξιωματούχους των δυνάμεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις