ΚΟΣΜΟΣ

Θεομηνία στη Β.Κορέα: Τουλάχιστον 133 νεκροί και 395 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Θεομηνία στη Β.Κορέα: Τουλάχιστον 133 νεκροί και 395 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών καθιστά τη χώρα ιδιαίτερα ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές, κυρίως στις πλημμύρες που οφείλονται κυρίως στην αποψίλωση των λόφων.

Οι πλημμύρες στη Βόρεια Κορέα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 133 ανθρώπων, ενώ 395 αγνοούνται, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σχεδόν 107.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όταν πλημμύρισε ο ποταμός Τουμέν, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, το οποίο επικαλείται επίσημα βορειοκορεατικά στοιχεία.

Περισσότερα από 35.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, με το 69% αυτών να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης 8.700 δημόσια κτήρια υπέστησαν ζημιές από την άνοδο της στάθμης των υδάτων λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Σχεδόν 160.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν και τουλάχιστον 140.000 άνθρωποι χρήζουν επείγουσας βοήθειας.

Την Κυριακή (11/09), το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι «δεκάδες χιλιάδες» σπίτια και κτήρια υπέστησαν ζημιές, όπως και σιδηροδρομικές γραμμές, κεντρικοί δρόμοι, γραμμές ηλεκτροδότησης, εργοστάσια και αγροί που καταστράφηκαν ή πλημμύρισαν. Το KCNA μετέδωσε επίσης ότι οι κάτοικοι στην επαρχία Βόρεια Χαμγκγιόνγκ, στη βορειοανατολική χώρα, υφίστανται «μεγάλα δεινά».

Ανακοίνωσε επίσης ότι τίθεται σε εφαρμογή «η μάχη των 200 ημερών», μια μεγάλη εκστρατεία για την ενίσχυση της οικονομίας η οποία θα προσανατολιστεί πλέον στη βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς. Ο στόχος είναι «ο επαναπροσανατολισμός όλων των προσπαθειών στην κατασκευή κατοικιών για να προσφεθεί μια γλυκιά φωλιά στους πλημμυροπαθείς και να μετατραπούν κατά τη διάρκεια του έτους οι πληγείσες περιοχές σε έναν κόσμο μαγικό υπό την αιγίδα του Κόμματος των Εργατών», σύμφωνα με το KCNA.

Σχετικές ειδήσεις