ΚΟΣΜΟΣ

Τον λένε Ντιέγκο, είναι… σεξομανής και έσωσε τις χελώνες από την εξαφάνιση! (video+photos)

Τον λένε Ντιέγκο, είναι… σεξομανής και έσωσε τις χελώνες από την εξαφάνιση! (video+photos)

Τι και αν έχει «πατήσει» τα 100, ο Ντιέγκο όχι μόνο δεν έχει χάσει την όρεξή του για σεξ, αλλά ευθύνεται για το γεγονός ότι οι γιγάντιες χελώνες των νησιών Γκαλαπάγκος δεν απειλούνται πια με εξαφάνιση!

Και αυτό γιατί δεν αφήνει καμία από τις έξι χελώνες του στο νησί Εσπανιόλα παραπονεμένη, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του!

diego3

Ο Washington Tapia, υπεύθυνος επιστήμονας για τη διατήρηση του πληθυσμού των χελωνών στα νησιά Γκαλαπάγκος, αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η «αειθαλής» γιγάντια χελώνα έχει μέχρι σήμερα βάλει το… χέρι της για να έρθουν στον κόσμο 800 χελωνάκια, δηλαδή το 40% του συνολικού πληθυσμού των τεράστιων ερπετών που ζουν μόνο στο νησί και ανήκουν στο είδος Chelonoidis hoodensis.

Το συγκεκριμένο είδος απειλούνταν μάλιστα με εξαφάνιση, μέχρι που εμφανίστηκε ο Ντιέγκο!

«Είναι ένα πολύ σεξουαλικά ενεργό αρσενικό, συνέβαλε κατά πολύ στην ανανέωση του πληθυσμού (των χελωνών) στο νησί», δήλωσε ο Washington Tapia.

diego

Ο Ντιέγκο ζυγίζει 82 κιλά και έχει μήκος 90 εκατοστά. Σύμφωνα με τον Tapia, μια ομάδα επιστημόνων μετέφερε τον Ντιέγκο σε ζωολογικό κήπο στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μελέτης του είδους, κάποια στιγμή μεταξύ του 1.900 και του 1959, ενώ το 1976 η τεράστια χελώνα επέστρεψε στο νησί Εσπανιόλα και μπήκε σε πρόγραμμα αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γιγάντιες χελώνες ήταν ένα από τα ζώα που τράβηξαν την προσοχή του Δαρβίνου, όταν επισκέφθηκε τα νησιά Γκαλαπάγκος, παίζοντας τελικά βασικό ρόλο στη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης…

Σχετικές ειδήσεις