ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κλείνει για λόγους ασφαλείας η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα

Τουρκία: Κλείνει για λόγους ασφαλείας η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα

Στην Τουρκία έχουν σημειωθεί πολλές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είτε στους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα θα παρεμείνει κλειστή αύριο Παρασκευή (16/09) για «λόγους ασφαλείας» ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως πολλές άλλες πρεσβείες, και η βρετανική είχε διακόψει τις προξενικές υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια της γιορτής του Εΐντ αλ Άντχα που ξεκίνησε την Δευτέρα (12/09) και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ. Όμως δεν θα δεχτεί ούτε αύριο το κοινό, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Εξάλλου, η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα ανέφερε ότι οι διπλωματικές αποστολές της στην Τουρκία «θα παρέχουν περιορισμένες υπηρεσίες μέχρι την Παρασκευή». Ούτε σε αυτήν την περίπτωση δόθηκαν διευκρινίσεις.

Η γερμανική εφημερίδα Bild πάντως υποστηρίζει ότι οι διπλωματικές αποστολές και τα γερμανικά σχολεία στην Τουρκία παραμένουν κλειστά λόγω του φόβου για μια ενδεχόμενη επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις