ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βικτώρια

Αυστραλία: Πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βικτώρια

Στο εργατικό δυναμικό της Βικτώριαςθα προστεθούν πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίες, με την απόφαση της κυβέρνησης της Βικτώριας να προχωρήσει στην κατασκευή 65 νέων βαγονιών τρένων.

Η επένδυση θα φτάσει τα $2 δισεκατομμύρια και τα νέα βαγόνια θα αντικαταστήσουν εκείνα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε δρομολόγια στις γραμμές των δυτικών προαστίων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 60% των πόρων θα επενδυθούν στη Βικτώρια και το υπόλοιπο σε κινεζικό έδαφος.

Με αφορμή αυτό, η Παναυστραλιανή Ένωση Εργαζομένων (Australian Workers Union) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «πληγώθηκε» με την κυβερνητική απόφαση, αφού θα επενδυθούν χρήματα σε μια κινεζική εταιρία με αμφίβολα ποιοτικά χαρακτηριστικά. H Ένωση ήταν στο πλευρό της εταιρίας «Bombardier», που διεκδίκησε ανεπιτυχώς μέρος της επενδυτικής «πίτας».

Η κοινοπραξία «Evolution Rail» αποτελείται από την αυστραλιανή εταιρία «Downer Rail» και την κινεζική «CRRC», ενώ την χρηματοδότηση θα καλύψει η εταιρία «Plenary Group» που για χρόνια είναι δωρητής του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας. Οι δωρεές προς το Κόμμα έφτασαν τις $48,650 του προηγουμενου οικονομιού έτους.

Τα νέα βαγόνια θα είναι μεγαλύτερα κατά 20 εκατοστά από τα υπάρχοντα, και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο δίκτυο να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Η κοινοπραξία θα έχει διάρκεια 35 έτη και θα παραμείνει ενεργή προκειμένου να επισκευάσει και να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τα βαγόνια.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις δήλωσε ότι έχουν παραγγελθεί εννέα νέα βαγόνια από την εταιρία Alstom στο Ballarat.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από την Ένωση Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα.

Σχετικές ειδήσεις