ΚΟΣΜΟΣ

Νεός συναγερμός στις ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα - Οκτώ τραυματίες (Pics + Vids)

Νεός συναγερμός στις ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα - Οκτώ τραυματίες (Pics + Vids)

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου (πρωινές ώρες σήμερα 18/9, ώρα Ελλάδας) με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο της πολιτείας Μινεσότα (βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες), από έναν επιτιθέμενο ο οποίος σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης «έκανε αναφορές στον Αλλάχ», δήλωσε ο Μπλερ Άντερσον, επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Κλάουντ, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της Μινεάπολης και όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crossroads.

«Επιβεβαιώσαμε ότι ρώτησε τουλάχιστον ένα πρόσωπο αν είναι μουσουλμάνος προτού του επιτεθεί», πρόσθεσε. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Ο Άντερσον υπογράμμισε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Δεν μπορώ να πω τώρα αν πρόκειται ή όχι για τρομοκρατική επίθεση γιατί δεν το γνωρίζουμε», είπε.

Πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν η εν λόγω επίθεση στη Μινεσότα συνδέεται με την έκρηξη βόμβας λίγες ώρες νωρίτερα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από την οποία τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις