ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα Ιταλίας – Γερμανίας : Σκληρή απάντηση του Ρέντσι στο Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη

Κόντρα Ιταλίας – Γερμανίας : Σκληρή απάντηση του Ρέντσι στο Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη

Τα βέλη του Ιταλού πρωθυπουργού δέχτηκε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γένς Βάιντμαν, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου περί διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού ήταν σε υψηλούς τόνους, αλλά και με μεγάλη δόση ειρωνείας. Ο Ρέντσι ρώτησε πρώτα «για ποιόν Βάιντμαν συζητάμε;» και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γένς Βάιντμαν, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι αυτό που χρειάζεται η Ιταλία είναι να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για μεταρρυθμιστική κόπωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε, πάντα ειρωνικά, αναφερόμενος στον Βάιντμαν: «Τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα».

Σχετικές ειδήσεις