ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θα παραμείνει ενεργή στη διεθνή σκηνή παρά το Brexit

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θα παραμείνει ενεργή στη διεθνή σκηνή παρά το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία δεν θα απομακρυνθεί από τη διεθνή κοινότητα μετά την επικράτηση του Brexit και θα παραμείνει στο επίκεντρο των διεθνών υποθέσεων.

«Όταν ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ψήφισε υπέρ της εσωστρέφειας, ούτε υπέρ της απομάκρυνσης της Βρετανίας από τους συμμάχους της στον κόσμο», τόνισε η Μέι κατά την πρώτη της ομιλία ως βρετανίδα πρωθυπουργός στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε πως η Βρετανία θα παραμείνει «ένας εξωστρεφής, παγκόσμιος σύμμαχος που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας για όλους τους λαούς».

Παράλληλα η Μέι επισήμανε πως η Βρετανία θα αυξήσει την υποστήριξη της σε θέματα ασφάλειας προς την Σομαλία για να βοηθήσει την χώρα να πολεμήσει τους μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ.

Ένας βρετανός αξιωματούχος τόνισε πως 30 ομάδες που παρέχουν εκπαίδευση θα σταλούν στην χώρα μαζί με έως και 70 στρατιώτες.

Σχετικές ειδήσεις