ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρουκέτα από την Συρία χτύπησε την πόλη Κιλίς (vid)

Τουρκία: Ρουκέτα από την Συρία χτύπησε την πόλη Κιλίς (vid)

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Κιλίς, το οποίο νωρίτερα φέτος δεχόταν τακτικά επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες.

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ανθρώπων, μετέδωσε το CNN Turk.

Ανάμεσα στους τραυματίες οι πέντε ήταν παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ήταν το πρώτο τέτοιο πλήγμα αφότου οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες εκδίωξαν αυτόν τον μήνα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την τουρκοσυριακή μεθόριο.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Τουρκία σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σ' αυτήν και κούρδοι μαχητές.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ' αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG», δήλωσε ο Καλίν.

Η ρουκέτα έπληξε το κέντρο του Κιλίς, πόλης που βρίσκεται πάνω στη γραμμή των συνόρων με τη Συρία, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως εκτοξεύθηκε από συριακή περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν τον Αύγουστο στη Συρία για να υποστηρίξουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να εκκαθαρίσουν την περιοχή των συνόρων από τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές δυνάμεις YPG που πολεμούν στη Συρία συνδέονται στενά με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και θεωρεί τρομοκρατικές αμφότερες τις οργανώσεις.

Ο τουρκικός στρατός απάντησε ανοίγοντας πυρ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως απάντησε σε πυρά ανοίγοντας πυρ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αφού μια ρουκέτα έπληξε την τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς.

Οι έξι τραυματίες είναι όλοι σύροι υπήκοοι, δήλωσε στο CNN Turk ο δήμαρχος του Κιλίς Χασάν Καρά, προσθέτοντας πως δεν απειλείται η ζωή τους. Στο Κιλίς διαμένουν πολλοί σύροι πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο και έχουν καταφύγει στη γειτονική Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις