ΚΟΣΜΟΣ

Μπαν Κι- μουν: Συγκλονισμένος από την τρομακτική στρατιωτική κλιμάκωση

Μπαν Κι- μουν: Συγκλονισμένος από την τρομακτική στρατιωτική κλιμάκωση

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν δήλωσε σήμερα ότι είναι «συγκλονισμένος από την τρομακτική κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι», που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Ο Μπαν υπογράμμισε ότι «η προφανής συστηματική χρήση» εμπρηστικών μηχανισμών και βομβών ιδιαίτερα ισχυρών στις κατοικημένες περιοχές «ενδέχεται να συνιστά εγκλήματα πολέμου».

Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ έκανε λόγο σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με «συνεχείς αναφορές για αεροπορικές επιδρομές όπου χρησιμοποιούνται εμπρηστικοί μηχανισμοί και προηγμένα πυρομαχικά όπως διατρητικές βόμβες».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της προκειμένου να στείλει ένα σαφές μήνυμα με το οποίο θα διαβεβαιώνει ότι δεν θα ανεχθεί την αδιάκριτη χρήση όπλων ολοένα κι ισχυρότερων και φονικότερων εναντίον αμάχων».

Το Χαλέπι «βιώνει τον σφοδρότερο κι εντατικότερο βομβαρδισμό του από την έναρξη του πολέμου στη Συρία» υπογράμμισε ο Μπαν.

«Πρόκειται για μια μαύρη ημέρα για τη δέσμευση του πλανήτη να προστατεύει τους αμάχους».

Στον καταιγισμό βομβών που εξαπέλυσαν οι συριακές δυνάμεις και η ρωσική πολεμική αεροπορία σήμερα, για 5η συνεχόμενη ημέρα, στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπί, στη βόρεια Συρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις