ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έπληξαν με βόμβες-βαρέλια το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Χαλέπι (vid)

Συρία: Έπληξαν με βόμβες-βαρέλια το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Χαλέπι (vid)

Πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, του τμήματος αυτής της διαιρεμένης συριακής πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρικη Εταιρεία (SAMS).

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας μκο που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε εξάλλου πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των Ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να ανακαταλάβουν ολόκληρη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Από τις συνοικίες του δυτικού Χαλεπιού που ελέγχουν, προχώρησαν προς το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Όλη τη νύκτα ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουγε τον θόρυβο από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χάλαμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και στη βόρεια συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Η Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι βρίσκεται πάνω στη γραμμη διαχωρισμού που διαιρεί από το 2012 το φιλοκυβερνητικό, δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από τον ανταρτικό, ανατολικό τομέα, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.

Η Γαλλία καταδίκασε το σημερινό βομβαρδισμό νοσοκομείο στο Χαλέπι, τονίζοντας ότι ο βομβαρδισμός υποδομών υγείας και του προσωπικού τους, στην περικυκλωμένη συριακή πόλη, αποτελεί έγκλημα πολέμου.

«Οι δράστες των επιθέσεων αυτών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους. Η Γαλλία κινητοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επιδιώκουμε τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης τραγωδίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό.

Πηγή φωτογραφίας: Afp

Σχετικές ειδήσεις