ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ σταμάτησε την αιμορραγία», εκτιμούν οι υποστηρίκτριές του

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ σταμάτησε την αιμορραγία», εκτιμούν οι υποστηρίκτριές του

Χειροκροτούσαν έντονα και ζητωκραύγαζαν όταν άκουγαν τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ αντίθετα αποδοκίμαζαν την αντίπαλό του, φωνάζοντας: «λέει ψέματα!», «σκάσε!».

«Ο Τραμπ κέρδισε. Σταμάτησε την αιμορραγία». Στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας μια ομάδα υποστηρικτριών του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την ικανοποίησή της που τον είδε να περνά στην επίθεση κατά τη δεύτερη τηλεοπτική του αναμέτρηση με την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου ο μεγιστάνας των ακινήτων δεχόταν πυρά μετά τη διαρροή ενός βίντεο που χρονολογείται από το 2005, τα μέλη της Ένωσης Ρεπουμπλικανών της Σάντα Μόνικα ανέπνευσαν ξανά την Κυριακή το βράδυ (09/10).

«Κατάφερε να γυρίσει γρήγορα τη σελίδα από αυτό το βίντεο και εμφανίστηκε προεδρικός», δήλωσε η Λίντα Γκρόσμαν, 60 ετών.

Για την Κάρι Τσερ, 65 ετών, ο Τραμπ ήταν πολύ καλύτερος στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση όταν «δεχόταν χτυπήματα». «Αυτή τη φορά κατάλαβε ότι η Χίλαρι δαγκώνει στην καρωτίδα», εξήγησε.

Χειροκροτούσαν έντονα και ζητωκραύγαζαν όταν άκουγαν τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ αντίθετα αποδοκίμαζαν την αντίπαλό του, φωνάζοντας: «λέει ψέματα!», «σκάσε!».

Στη Σάντα Μόνικα, όπου η πλειονότητα των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, όπως και σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, οι υποστηρίκτριες του Τραμπ παραδέχονται ότι «δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται όπως εκείνες» γύρω τους.

Η Ντόνα Μπλοκ, 60 ετών, από την πλευρά της εκτίμησε ότι «η συμπεριφορά κακού παιδιού του Τραμπ» είναι «ευρέως διαδεδομένη στην κοινωνία μας», και χαρακτήρισε «υποκριτικό το γεγονός ότι όλος ο κόσμος εμφανίζεται τόσο σοκαρισμένος». «Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή ή να υπογράφουμε εμπορικές συμφωνίες που δεν ωφελούν την Αμερική», πρόσθεσε η Μπλοκ.

Οι βολές του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων προσφύγων, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να κρύβονται τρομοκράτες βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο.

«Δεν είναι πρόσφυγες. Δεν έρχονται από τη Συρία, δεν το γνωρίζετε; Και γιατί θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, γιατί δεν πάνε στη Σαουδική Αραβία;», διερωτήθηκε η Ροχίνι ντε Σίλβα, μια χριστιανή που γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα.

Πάντως η Κάρι Τσερ παραδέχεται: «Δεν συμφωνώ στα πάντα μαζί του, κυρίως πιστεύω ότι θα έπρεπε να εμφανίζεται πιο θεοσεβούμενος». Όμως η ευαγγελίστρια αυτή είναι βέβαιη για ένα πράγμα: «Ο Τραμπ θα κερδίσει διότι τον επέλεξε ο Θεός για να σώσει την Αμερική».

Σχετικές ειδήσεις