ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η απίστευτη ιστορία του 3χρονου κοριτσιού που διασώθηκε κάτω από τα ερείπια

Κίνα: Η απίστευτη ιστορία του 3χρονου κοριτσιού που διασώθηκε κάτω από τα ερείπια

Από την καταστροφή επέζησαν μόλις 6 άνθρωποι.

Το 3χρονο κοριτσάκι που ανασύρθηκε την Τρίτη (11/10) ζωντανό, χάρη στην αυτοθυσία του πατέρα του, από τα ερείπια μετά την κατάρρευση τεσσάρων κτιριακών συγκροτημάτων στην ανατολική Κίνα ζούσε με τον παππού του και είχε μόλις επιστρέψει στην οικογένειά του, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα.

Η Γου Νινγκσί εντοπίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ από τους διασώστες στα ερείπια των πενταώροφων κτηρίων, τα οποία κατέρρευσαν στην πόλη Γουενζού στην επαρχία Ζεζιάνγκ παρασέρνοντας στον θάνατο 22 ανθρώπους.

Το παιδί, που ήταν ελαφρά τραυματισμένο, είχε περάσει 14 ώρες στα ερείπια στα χέρια του νεκρού πατέρα του, ενός εργάτη 26 ετών ο οποίος χρησιμοποίησε ως ασπίδα το σώμα του για να προστατεύσει την κόρη του, όπως δήλωσαν οι διασώστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zhengzhou Evening News, το 3χρονο κορίτσι έμενε με τον παππού του στην Τσόνγκινγκ, μια πόλη περισσότερα από 1.700 χιλιόμετρα μακριά από τη Γουενζού. Μόλις την προηγουμένη ημέρα είχε επιστρέψει σπίτι του για να επισκεφθεί τους γονείς του. Η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού βρέθηκαν επίσης νεκροί δίπλα στο μικρό παιδί.

Στο συγκρότημα ζούσαν κυρίως εργάτες από άλλες περιοχές, καθώς στην Κίνα ζουν δεκάδες χιλιάδες εσωτερικοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες στις παράκτιες μητροπόλεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 277 εκατομμύρια εργάτες από την επαρχία συσσωρεύονται στις πλούσιες μητροπόλεις της ανατολικής και νότιας Κίνας προκειμένου να εργαστούν σε δύσκολες και κακοπληρωμένες δουλειές, χωρίς ασφάλιση, άδεια διαμονής και άρα χωρίς μια θέση στο σχολείο για τα παιδί τους.

Οι εσωτερικοί αυτοί μετανάστες συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το παιδί τους στους παππούδες. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, περίπου 61 εκατομμύρια παιδιά ζουν με τους παππούδες τους για τον λόγο αυτό και βλέπουν τους γονείς τους μία φορά το χρόνο, στις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος.

Δύο ημέρες μετά το δυστύχημα τα αίτιά του εξακολουθούν να ερευνώνται, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σχετικές ειδήσεις