ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πτώση αεροσκάφους με «οσμή» τρομοκρατίας (pics+vid)

ΗΠΑ: Πτώση αεροσκάφους με «οσμή» τρομοκρατίας (pics+vid)

Το αεροσκάφος μετά τη συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ένα δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Κονέκτικατ των ΗΠΑ την Τρίτη (11/10), σκοτώνοντας έναν 28χρονο Ιορδανό επιβάτη και τραυματίζοντας τον πιλότο.

Το αεροσκάφος κατέπεσε χθες το απόγευμα αφού συγκρούστηκε σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος και γραμμές μεταφοράς κοντά στην πόλη Χάρτφορντ, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, The Hartford Courant.

Ένας εκ των επιβαινόντων σκοτώθηκε επί τόπου, ένας εκπαιδευόμενος Ιορδανός πιλότος ηλικίας 28 ετών που ονομάζεται Φέρας Φρέιτεχ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο δεύτερος επιβάτης, ο δάσκαλός του, σύμφωνα με τη Hartford Courant, τραυματίστηκε αλλά μπορεί και καταθέτει στους ερευνητές.

Επικαλούμενη μια αστυνομική πηγή, η εφημερίδα επισήμανε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο διαμέρισμα του Φρέιτεχ «χωρίς να εντοπίσει στοιχεία τρομοκρατίας».

Οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούν να καθορίσουν ποιος εκ των δύο ανδρών είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους τη στιγμή της συντριβής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μαθητής και εκπαιδευτής είχαν εμπλακεί σε μια διένεξη ακριβώς πριν από το δυστύχημα.

Ο εκπαιδευτής μεταφέρθηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με τις Αρχές είπε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ότι η πτώση του αεροσκάφους δεν ήταν ατύχημα.

Εξαιτίας της εκούσιας φύσης του δυστυχήματος, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέλαβε τις έρευνες, όπως διευκρίνισε η αμερικανική αρχή για την ασφάλεια των μεταφορών (NTSB) σε ένα δελτίο Τύπου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις