ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ»: Ο Μπερλουσκόνι εξαγόρασε τη σιωπή των μαρτύρων;

Υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ»: Ο Μπερλουσκόνι εξαγόρασε τη σιωπή των μαρτύρων;

Και τρίτη δίκη για την υπόθεση Μπερλουσκόνι - «Ρούμπιγκεϊτ».

Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να πραγματοποιηθεί και τρίτη δίκη για την γνωστή υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», με τα πολυσυζητημένα δείπνα στην έπαυλη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η δίκη πρόκειται να γίνει στο Μιλάνο, με 22 κατηγορουμένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, πολλές άλλες νεαρές κοπέλες που είχαν πάρει μέρος στα δείπνα, δυο δημοσιογράφοι και μια γερουσιαστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Οι κατηγορίες σχετίζονται κατά κύριο λόγο με ψευδομαρτυρία και διαφθορά. Όπως αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, οι εισαγγελείς θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι καλλονές που σύχναζαν στις γιορτές που οργάνωνε ο «πρώην Καβαλιέρε», ψευδομαρτύρησαν υπέρ του Μπερλουσκόνι, προσπαθώντας να πείσουν την δικαιοσύνη ότι επρόκειτο μόνον για «αθώα πάρτι».

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου όμως, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αγόρασε την σιωπή πολλών κατηγορουμένων με δώρα και υψηλά χρηματικά ποσά.

Ο ίδιος έχει ωστόσο υποστηρίξει επανειλημμένα ότι απλώς βοήθησε τις κοπέλες που συμμετείχαν στα δείπνα στην βίλα του 'Αρκορε, διότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά για να συντηρηθούν. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2017.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, η δικαιοσύνη ανέβαλε προσωρινά την απόφαση για ενδεχόμενη παραπομπή του σε νέα δίκη, λόγω των προβλημάτων υγείας.

Σχετικές ειδήσεις