ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σύλληψη υπόπτου για το «χημικό περιστατικό» στο αεροδρόμιο του Σίτι

Βρετανία: Σύλληψη υπόπτου για το «χημικό περιστατικό» στο αεροδρόμιο του Σίτι

Συνελήφθη στο σπίτι του στο ανατολικό Λονδίνο -Περίπου 500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο του αεροδρομίου την Παρασκευή και τουλάχιστον 30 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη για τρομοκρατία καθώς προσπάθησε να εξαπολύσει μια «βλαβερή ουσία» στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου την Παρασκευή (21/10).

Το Αεροδρόμιο του Σίτι εκκενώθηκε την Παρασκευή και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.

«Ο άντρας, 25 ετών, συνελήφθη σε οικιστική περιοχή στο ανατολικό Λονδίνο και προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, και συνεχίζει: «Συνελήφθη με την υποψία ότι χρησιμοποίησε επιβλαβή ουσία για να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, ένα αδίκημα που υπάγεται στο άρθρο 113 του αντιτρομοκρατικού και εγκληματικού νόμου του 2001».

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις