ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πακιστάν: 59 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε αστυνομική σχολή

Μακελειό στο Πακιστάν: 59 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε αστυνομική σχολή

Οπλοφόροι που επιτέθηκαν σε εκπαιδευτική σχολή της αστυνομίας στη νοτιοδυτική πόλη Κέτα του Πακιστάν αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/10) σκότωσαν τουλάχιστον 59 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 117, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Περίπου 200 εκπαιδευόμενοι βρίσκονταν στη σχολή, ενώ μερικοί έχουν απαχθεί, πρόσθεσαν.

«Περίπου πέντε τρομοκράτες μπήκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας και έχουν απαγάγει εκπαιδευόμενους αστυνομικούς υπό την απειλή όπλων», είπε ανώτατος αξιωματικός ασφάλειας στην Κέτα, μιλώντας ανώνυμα. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης άμεσα από καμία ένοπλη ομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Karachi Post, την ευθύνη για το μακελειό έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μιρ Σαρφαράζ Μπουγκτί, υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας του Μπαλουχιστάν, της οποίας η Κέτα είναι πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι τουλάχιστον πέντε ή έξι οπλοφόροι επιτέθηκαν σε ξενώνα όπου διέμεναν εκπαιδευόμενοι.

Η επίθεση φαινόταν καλά οργανωμένη, με ανώτατους αξιωματικούς σωμάτων ασφαλείας να δηλώνουν ότι οι δράστες εισέβαλαν στο εκπαιδευτικό κέντρο από πέντε διαφορετικά σημεία. Αργότερα, οι οπλοφόροι μπήκαν στον ξενώνα, όπου ξεκουράζονταν και κοιμόντουσαν 200 περίπου εκπαιδευόμενοι, είπαν οι αξιωματικοί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, ενώ οι πυροβολισμοί ήταν συνεχόμενοι.

Το κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας καταλαμβάνει περίπου τέσσερα στρέμματα, και βρίσκεται 13 χιλιόμετρα έξω από την Κέτα.

Σχετικές ειδήσεις