ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Τραμπ κατά της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων – Δώσατε χρόνο στον ISIS να προετοιμαστεί

«Πυρά» Τραμπ κατά της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων – Δώσατε χρόνο στον ISIS να προετοιμαστεί

Σε κεντρικό θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ εξελίσσεται η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης στο Ιράκ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι: «η επίθεση στη Μοσούλη εξελίσσεται σε ολική καταστροφή. Τους δώσαμε τόσους μήνες για να προετοιμαστούν. Οι ΗΠΑ φαίνονται τόσο ανόητες».

Οι ιρακινές και οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις με την επιχειρησιακή υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει μία μεγάλη επίθεση στις περιοχές γύρω από τη Μοσούλη, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ. Κατά τη διεξαγωγή της επιχείρησης αυτής, έχουν ανακαταληφθεί περίπου 80 χωριά και μικρές πόλεις, από την έναρξη της επιθετικής ενέργειας στις 16 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζεται η προέλαση προς τη Μοσούλη.

Ο Τραμπ επανέλαβε την ίδια θέση κατά τη χθεσινή προεκλογική του εξόρμηση στη Φλόριντα. «Τώρα καθυστερούμε στη Μοσούλη. Ο εχθρός είναι πιο σκληρός απ' ότι αρχικά νόμιζαν. Είχαν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Γιατί έπρεπε να τους πούμε ότι θα τους επιτεθούμε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ.

Η πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες, με το Ισλαμικό Κράτος να επιδιώκει επιθετικούς αντιπερισπασμούς σε διάφορες πόλεις και περιοχές, προκειμένου να χαλαρώσει την επιθετική πίεση που δέχονται οι δυνάμεις του, στη Μοσούλη.

Σχετικές ειδήσεις