ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία παρατείνει την αναστολή των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι

Η Ρωσία παρατείνει την αναστολή των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη (25/10) ότι θα παρατείνει την αναστολή των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι για ένατη μέρα, αλλά αξιωματούχος παρατηρητηρίου και πολιτικής άμυνας είπε ότι τα τμήματα της πόλης που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν πληγεί τις τελευταίες μέρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε ότι τα ρωσικά και συριακά μαχητικά δεν είχαν καν πλησιάσει, πολύ περισσότερο βομβαρδίσει, την κατεστραμμένη πόλη από την περασμένη Τρίτη, οπότε η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή των επιθέσεων. Αυτή η διακοπή των αεροπορικών βομβαρδισμών παρατείνεται, ανακοίνωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, σε ξεχωριστές δηλώσεις την Τρίτη, χωρίς να δώσει χρονικό όριο.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε ο Ρουντσκόι, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας και της Ρωσίας, η οποία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Δαμασκού στον εξαετή εμφύλιο, θα συνεχίσουν να παραμένουν εκτός της ζώνης των 10 χιλιομέτρων γύρω από το Χαλέπι.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν επαναληφθεί μετά το τέλος της εκεχειρίας το Σάββατο, και στόχευσαν τις σημαντικές πρώτες γραμμές της μάχης και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Δεν υπήρξαν όμως θάνατοι αμάχων από αεροπορικές επιθέσεις στο ανατολικό Χαλέπι, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Σχετικές ειδήσεις