ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Στραγγάλισαν ζευγάρι για να ξεπλύνουν την «τιμή της οικογένειας»

Φρίκη: Στραγγάλισαν ζευγάρι για να ξεπλύνουν την «τιμή της οικογένειας»

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ο νόμος που τιμωρεί τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πιο αυστηρός.

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση και σκότωσαν ένα ζευγάρι για να ξεπλύνουν την «τιμή της οικογένειας», λίγες μόλις ημέρες αφότου ο νόμος που τιμωρεί τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πιο αυστηρός.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές τα θύματα, ο Ασμάτ και η Ιρφάνα, παντρεύτηκαν πέρσι και εγκαταστάθηκαν στο ανατολικό Καράτσι. Η Ιρφάνα είχε εγκαταλείψει τον πρώτο σύζυγό της με τον οποίο έμενε στις δυτικές συνοικίες αυτής της μεγαλούπολης.

Ένα τζιργκά, δηλαδή ένα «συμβούλιο της φυλής» στο οποίο μετείχαν ο πρώην σύζυγος και μέλη της οικογένειάς του, συγκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για να συζητήσει την υπόθεση. Ενεργώντας εκτός κάθε νομικού πλαισίου, το ψευδο-δικαστήριο καταδίκασε το ζευγάρι σε θάνατο.

Ο Ασμάτ και η Ιρφάνα στραγγαλίστηκαν και κατόπιν ενταφιάστηκαν σε ένα κοιμητήριο από τα μέλη του τζιργκά, ανέφερε ο αξιωματικός Τζαβέντ Άκμπαρ.

Περίπου 1.000 Πακιστανές δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν από συγγενείς τους με το πρόσχημα ότι προσέβαλαν την τιμή της οικογένειας. Οι φόνοι αυτοί σπανίως ερευνούνταν καθώς ο νόμος επέτρεπε στην οικογένεια να «συγχωρέσει» τον δράστη, ο οποίος έμενε ατιμώρητος. Όμως στις αρχές του μήνα η πακιστανική κυβέρνηση υιοθέτησε έναν νέο νόμο που επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για τη διάπραξη εγκλημάτων «τιμής». Ωστόσο, αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γλιτώνουν οι δράστες.

Σχετικές ειδήσεις