ΚΟΣΜΟΣ

Δικαίωση Τραμπ και τεράστιο σκάνδαλο: Η Χίλαρι γνώριζε από πριν τις ερωτήσεις των debates

Δικαίωση Τραμπ και τεράστιο σκάνδαλο: Η Χίλαρι γνώριζε από πριν τις ερωτήσεις των debates

Η έρευνα του FBI και οι αποκαλύψεις του Wikileaks αποκαλύπτουν ένα «σκοτεινό» πλέγμα συμφερόντων που κάνει τα πάντα προκειμένου να γίνει η Χίλαρι Κλίντον η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε μέγα σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση με τα emails της Χίλαρι Κλίντον που διέρρευσαν στη δημοσιότητα μέσω των Wikilieaks και από τα οποία προκύπτει ότι είχε εκ των έσω πληροφόρηση σχετικά με ερωτήσεις που θα της έκαναν δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια των debates για την ανάδειξη του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τον περασμένο Μάρτιο το κόμμα των Δημοκρατικών δεν είχε αποφασίσει ποιος εκ των Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς θα λάμβανε και επισήμως το χρίσμα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στις 13 Μαρτίου το CNN διοργάνωνε debate μεταξύ των δύο υποψηφίων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αποκαλύψεις των Wikileaks την 12η Μαρτίου ένα e-mail με αποστολέα την Ντόνα Μπραζίλ, αντιπρόεδρο της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτη του CNN και του ABS, έφτασε στη Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια Επικοινωνίας της εκστρατείας της Κλίντον.

Το μήνυμα έγραφε: «Καμιά φορά λαμβάνω τις ερωτήσεις εκ των προτέρων. Να τι με ανησυχεί σχετικά με την καμπάνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 19 Πολιτείες και η Ουάσινγκτον έχουν καταργήσει την θανατική ποινή. 31 Πολιτείες, ανάμεσά τους και το Οχάιο, συνεχίζουν να επιβάλλουν την θανατική καταδίκη. Σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής, από το 1973, 156 άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο αφέθηκαν ελεύθεροι. Από το 1976, 1.414 άνθρωποι εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι το 11% των Αμερικανών που καταδικάστηκαν σε θάνατο αργότερα κρίθηκαν αθώοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα έπρεπε το Οχάιο και 30 ακόμα Πολιτείες να συμπεριληφθούν στη λίστα με εκείνες που κατήργησαν την θανατική ποινή;».

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στο debate με τον Σάντερς, η Κλίντον κλήθηκε να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την ίδια ερώτηση.

Ο Ντίοναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Χίλαρι Κλίντον πως γνώριζε εκ των προτέρων κάποιες ερωτήσεις που τέθηκαν στα μεταξύ τους debate, αλλά κανένα από τα μεγάλα ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν είχε δώσει σημασία στις καταγγελίες του υποψηφίου των Ρεμπουπλικανών. Τώρα και μετά τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Wikileaks η Μπραζίλ υπέβαλε την παραίτησή της την οποία και έκανε δεκτή στις 14 Οκτωβρίου, την οποία το CNN έκανε αποδεκτή.

Ακόμα και τώρα, όμως, έπρεπε να περάσουν δύο εβδομάδες προτού στα συστημικά ΜΜΕ να δώσουν προσοχή στο ζήτημα. Έτσι, μόλις σήμερα (31/10) μεγάλες εφημερίδες όπως η Washington Post, αναφέρθηκαν στις αποκαλύψεις των Wikileaks και την παραίτηση της Μπραζίλ από το CNN.

Πλέον προκύπτουν εύλογα ερωτήματα αν υπάρχει ένα σύστημα οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων στις ΗΠΑ, που κάνει τα πάντα προκειμένου ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι η Χίλαρι Κλίντον.

Σχετικές ειδήσεις