ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Κίνα: Αγοράκι οδηγεί το αυτοκινητάκι του στη μέση μεγάλου αυτοκινητόδρομου (video)

Σοκ στην Κίνα: Αγοράκι οδηγεί το αυτοκινητάκι του στη μέση μεγάλου αυτοκινητόδρομου (video)

Το βίντεο ενός 3χρονου αγοριού να οδηγεί το μικρό του κίτρινο παιδικό αυτοκινητάκι αντίθετα από τη ροή των αυτοκινήτων σε έναν αυτοκινητόδρομο στη διάρκεια της ώρας αιχμής σε πόλη της ανατολικής Κίνας έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο.

«Ήταν πολύ επικίνδυνα με πολλά μεγάλα οχήματα γύρω του, οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα αμέσως προς το μέρος του και τον πήρα στην άκρη του δρόμου», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο Γου Φενγκ, ο αστυνομικός που έσπευσε να σώσει το αγόρι και έχει ανακηρυχθεί ήρωας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στις εικόνες που μετέδωσε το CCTV φαίνεται το αγοράκι, περίπου 3 ετών, να κινείται αμέριμνο σε έναν γεμάτο αυτοκινητόδρομο αντίθετα από τη ροή των αυτοκινήτων πάνω σε ένα μικρό, πλαστικό, κίτρινο αυτοκινητάκι την ώρα που οχήματα, μεγαλύτερα και μικρότερα, στρίβουν για να το αποφύγουν.

Στην αρχή του βίντεο δίπλα από το αγοράκι περνά μόνο ένας περαστικός και μια μοτοσικλέτα, όμως σύντομα αρχίζει να πυκνώνει η ροή των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα το αγόρι μετακινείται από την άκρη του δρόμου όπου βρισκόταν προς τη μέση του οδοστρώματος χωρίς να φαίνεται τρομαγμένο.

Έπειτα από περίπου 30 δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός σπεύδει στο σημείο, σκύβει και πιάνει το αγόρι και αφού έχει μια σύντομη συνομιλία μαζί του το παίρνει στην άκρη του δρόμου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού ο Μπέρνχαρτ Σβαρτλάντερ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα, δήλωσε: «Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα ώστε να ενισχυθεί η υιοθέτηση μέτρων για την προώθηση της οδικής ασφάλειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά».

Ο Σβαρτλάντερ πρόσθεσε ότι στην Κίνα ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός παιδιών χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, με περισσότερα από 10.000 παιδιά να σκοτώνονται, το ένα τρίτο εκ των οποίων να ήταν πεζοί.
Πάντως το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως εξαιτίας της στάσης των οδηγών που περνούν δίπλα από το παιδί χωρίς να αντιδρούν.

Ένας χρήστης του Facebook έγραψε: «Είναι σοβαροί αυτοί οι οδηγοί; Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει για να βοηθήσει αυτό το μικρό αγόρι;». Και ένας άλλος πρόσθεσε: «Είναι τρομακτικό όταν η κοινωνία έχει γίνει τόσο αδιάφορη προς τους άλλους που κανένας δεν σκέφτεται να σταματήσει και να σώσει αυτό το μωρό».

Σχετικές ειδήσεις