ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτής των Συντηρητικών παραιτήθηκε λόγω «ασυμφιλίωτων διαφορών» με την Μέι για το Brexit

Βουλευτής των Συντηρητικών παραιτήθηκε λόγω «ασυμφιλίωτων διαφορών» με την Μέι για το Brexit

Ο βρετανός συντηρητικός βουλευτής Στίβεν Φίλιπς υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έχει άμεση ισχύ, λόγω "ασυμφιλίωτων διαφορών πολιτικής" με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

"Έχει καταστεί σαφές για εμένα τους τελευταίους λίγους μήνες πως οι αυξανόμενες και πολύ σημαντικές διαφορές πολιτικής που έχω με την παρούσα κυβέρνηση σημαίνουν πως δεν είμαι σε θέση να εκπροσωπώ όπως πρέπει τον κόσμο που με εξέλεξε", ανέφερε σε δήλωσή του.

Στη δήλωσή του δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την παραίτησή του, ωστόσο τον περασμένο μήνα ο Φίλιπς είχε επικρίνει τη Μέι για τους χειρισμούς της στη διαδικασία του Brexit.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο Φίλιπς, που είχε ψηφίσει υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ανέφερε πως η κυβέρνηση της Μέι έκανε στροφή προς τα δεξιά απουσία οποιασδήποτε αντιπολίτευσης από το κέντρο.

"Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό της παρούσας κατεύθυνσης πλεύσης είναι η επιθυμία της κυβέρνησης να μην επιδιώξει (να λάβει) τη γνώμη της Βουλής των Κοινοτήτων ως προς το πού θα πρέπει να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit", έγραψε στις 11 Οκτωβρίου.

Η Μέι λέει ότι θα επικαλεστεί το Άρθρο 50, την επίσημη ανακοίνωση για το διαζύγιο από την ΕΕ, έως τα τέλη Μαρτίου του 2017, όμως χθες το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι προηγουμένως θα πρέπει να διεξαχθεί κοινοβουλευτική ψηφοφορία.