ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Προβάδισμα Τραμπ με 49% «δίνει» το πρώτο exit poll

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Προβάδισμα Τραμπ με 49% «δίνει» το πρώτο exit poll

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Υπεροχή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, έναντι της Χίλαρι Κλίντον δείχνει exit poll του δικτύου Fox, την ώρα που οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν από τα... ανατολικά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το 49% των ψηφοφόρων θεωρεί τον Τραμπ ικανότερο πρόεδρο, ενώ το 46% εκτιμά πως η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, θα είναι ιδανική για την ηγεσία της χώρας.

Την ίδια ώρα, το 48% εκτιμά πως ο Τραμπ θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα των ΗΠΑ, έναντι του 46% που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Fox News, το 52% των ψηφοφόρων εκτιμά πως ο αγώνας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους «πηγαίνει άσχημα», το 52% πιστεύει ότι η οικονομία αποτελεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 45% ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα, το 63% ότι οι τηλεμαχίες των δύο υποψηφίων ήταν σημαντικές για την ψήφο των πολιτών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το MSNBC, 87% των μαύρων ψηφοφόρων επιλέγει για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ενώ μόλις το 8% ψηφίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις εκλογές του 2012 οι μαύροι ψηφοφόροι υποστήριξαν σε ποσοστό 93% τον Μπαράκ Ομπάμα και μόλις το 6% τον Μιτ Ρόμνεϊ…

Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά σε Κεντάκι και Ιντιάνα

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται με συντριπτικά ποσοστά της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, όπου έκλεισαν οι κάλπες, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, χωρίς πάντως αυτό να αποτελεί έκπληξη.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία από την πολιτεία του Κεντάκι, ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον με 79,1% έναντι 18%, ενώ στην Ιντιάνα με 71,9% έναντι 24,4% της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Οι κάλπες στις ανατολικές ζώνες ώρας της Ιντιάνα και του Κεντάκι ήταν οι πρώτες που έκλεισαν και οι ζωτικής σημασίας αμφίρροπες Πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο – όπου οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν μέσα στα επόμενα 90 λεπτά – θα παράσχουν τις αρχικές ενδείξεις για τον πιθανό νικητή.

Δείτε LIVE ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις