ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές 2016: Με φυλακή για ένα tweet από την κάλπη κινδυνεύει ο γιος του Τραμπ (pic)

Αμερικανικές εκλογές 2016: Με φυλακή για ένα tweet από την κάλπη κινδυνεύει ο γιος του Τραμπ (pic)

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα: Λίγες ώρες απομένουν για να δούμε ποιος θα είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ ή Χίλαρι Κλίντον - Μάχη στήθος με στήθος.

«Ακριβά» μπορεί να πληρώσει τις εκλογές ο Έρικ Τραμπ, καθώς ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ ή ακόμα και με φυλάκιση ενός έτους.

Ο γιος του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θεώρησε σκόπιμο να «τουιτάρει» από την κάλπη το ψηφοδέλτιο με το οποίο στήριξε τον πατέρα του.

«Είναι απίστευτη τιμή να ψηφίζω τον πατέρα μου! Έχει τόσα να προσφέρει στις ΗΠΑ!», έγραψε ο περήφανος γιος στην ανάρτησή του στις 07:00 το πρωί (ώρα Αμερικής), ανεβάζοντας μια φωτογραφία του συμπληρωμένου ψηφοδελτίου του.

erictre

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου ψήφισε ο Έρικ, η κοινοποίηση φωτογραφιών των συμπληρωμένων ψηφοδελτίων είναι παράνομη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα τυπικά με πρόστιμο ή ακόμα και ποινή φυλάκισης, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη για τον συγκεκριμένο λόγο.

Για καλό και για κακό πάντως, ο νεαρός Έρικ έσπευσε να διαγράψει το tweet με τη φωτογραφία, λίγη ώρα αφότου το θέμα άρχισε να αναπαράγεται από τα διεθνή μέσα.

Δείτε LIVE ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις