ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές 2016: Το σχόλιο του Τραμπ για την αποχή του Τζορτζ Μπους

Αμερικανικές εκλογές 2016: Το σχόλιο του Τραμπ για την αποχή του Τζορτζ Μπους

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Λίγες ώρες απομένουν για να δούμε ποιος θα είναι ο45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.Ντόναλντ ΤραμπήΧίλαρι Κλίντον- Μάχη στήθος με στήθος.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους ο νεότερος δεν ψήφισε ούτε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα Τετάρτη (9/11).

Ο Φρέντι Φορντ είπε ότι ο τελευταίος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που είχε εκλεγεί πρόεδρος (2001-2009) δεν ψήφισε «κανέναν από τους παραπάνω για πρόεδρο και (ψήφισε) τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για κατώτερα αξιώματα». Αυτό σημαίνει, διευκρινίζει το πρακτορείο Associated Press, Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές.
Αυτό δεν θεωρείται έκπληξη. Στην οικογένεια Μπους ανήκουν οι δύο τελευταίοι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αλλά δεν υποστήριξε ούτε βοήθησε προεκλογικά τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ο οποίος κέρδισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, αδελφός του πιο πρόσφατου προέδρου των ρεπουμπλικανών, ήταν φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματος, προτού μπει στον προεκλογικό αγώνα ο Τραμπ και του κολλήσει τον χαρακτηρισμό «χαμηλής ενέργειας».

Απογοήτευση από Τραμπ για την απόφαση του Μπους

Σύμφωνα με το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση του Τζορτζ Μπους και της συζύγου του Λώρα να μην τον στηρίξουν και να ψηφίσουν λευκό για πρόεδρο στις αμερικανικές εκλογές.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποστήριξε ότι είναι μέν θλιβερό ότι το πρώην προεδρικό ζεύγος δεν τον ψήφισε, ωστόσο εκτίμησε ότι η δημοσιοποίηση της ψήφου των Μπους δεν πιστεύει ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει την Οκλαχόμα, το Μισισίπι και το Τενεσί.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις