Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών 2016 - Τραμπ: Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς (vid)

Newsbomb

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Ο Ντόναλντ Τραμπ νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ στον αμερικανικό λαό

«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κλίντον για την προσφορά της και αποκάλυψε ότι η ίδια τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τον συνεχάρη για τη νίκη του. «Μόλις έλαβα τηλεφώνημα από την υπουργό Κλίντον. Μας συνεχάρη για εμάς και τη νίκη μας κι εγώ έδωσα συγχαρητήρια σε εκείνη και την οικογένειά της για μια πολύ, πολύ δύσκολη προεκλογική εκστρατεία. Το πάλεψε πολύ καλά. Η Χίλαρι έχει δουλέψει επί μακρόν και πολύ σκληρά και της οφείλουμε πάρα πολλά», είπε ο κ. Τραμπ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε ένα «εθνικό σχέδιο ανανέωσης»: «Θα μαζέψω δίπλα μου τους καλύτερους και τα πιο λαμπρά μυαλά. Θα διπλασιάσουμε την ανάπτυξη και θα έχουμε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο. Παράλληλα, θα συνεργαστούμε με τα άλλα έθνη που επιθυμούν να βρεθούν στο πλευρό μας».

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ δεν θα συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Πρέπει να ανακτήσουμε τη μοίρα της χώρας μας, να κάνουμε μεγάλα, σπουδαία και τολμηρά όνειρα».

Ο κ. Τραμπ έστειλε μήνυμα και προς τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω σε όλη την παγκόσμια κοινότητα ότι μολονότι θα βάζουμε πρώτα και πάνω απ' όλα τα συμφέροντα της Αμερικής, θα αντιμετωπίζουμε με δίκαιο τρόπο τους πάντες».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη μεγάλη νίκη Τραμπ