ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ομπάμα: «Απόρθητο φρούριο» η Αθήνα από Βουλιαγμένη μέχρι Ακρόπολη

Επίσκεψη Ομπάμα: «Απόρθητο φρούριο» η Αθήνα από Βουλιαγμένη μέχρι Ακρόπολη

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα: Επί ποδός η ελληνική πρωτεύουσα εν όψει της αυριανής επίσκεψης του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια και να εκτείνονται από το αεροδρόμιο μέχρι και την Βουλιαγμένη.

«Αστακός» θα είναι το κέντρο της Αθήνας για το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι τεράστια και εκτείνονται σε ολόκληρη την Αθήνα, από το Ελ. Βενιζέλος, όπου και θα προσγειωθεί έως την Ακρόπολη και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σιγή ιχθύος τηρεί το επιτελείο του Ομπάμα σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ ακόμα και το ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσει δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν και όλα δείχνουν ότι θα μείνει στον Αστέρα.

Οι συνεργάτες του θα διαμείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Μπαράκ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο Intercontinental. Εκεί έχει μεταφερθεί και ο ιατρικός εξοπλισμός (συσκευασμένος σε κούτες), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δεκάδες φιάλες ανθρώπινου αίματος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Θρίλερ» με τον τόπο της ομιλίας

Μία ημέρα πριν την άφιξη του Ομπάμα στην Αθήνα και ακόμα παραμένει άγνωστο ο τόπος, όπου θα εκφωνήσει την ομιλία του. Στον αρχικό σχεδιασμό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλούσε στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, ένας τόπος σημειολογικής σημασίας, ωστόσο, μία ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, ο χώρος θεωρήθηκε ακατάλληλος, καθώς δεν πληροί τα μέτρα ασφαλείας. Έπειτα, υπήρξαν πληροφορίες ότι η ομιλία θα μεταφερθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με τα όσα γράφονται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι θα υπάρξει και δεύτερη ομιλία στο ίδρυμα Νιάρχος.

2632335

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στο Ίδρυμα, το οποίο κατεβάζει ρολά για το κοινό από σήμερα Δευτέρα 14 έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

300 άνδρες θα επιβλέπουν την κάθε κίνηση του Ομπάμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν στην Ελευσίνα 300 Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Φρούριο» η Αθήνα

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης γύρω από πρεσβείες και στόχους ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, θα γίνουν αλλαγές και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο.

Για την ασφάλεια του πλανητάρχη περισσότεροι από 3.000 Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα επιστρατευθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν από την Ουάσινγκτον περίπου 300 πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και προσωπικό ασφαλείας, μεταφέροντας μαζί τους, μεταξύ άλλων, ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και θωρακισμένα οχήματα για τις μετακινήσεις του.

Είναι ενδεικτικό ότι η συνοδεία του Μπάρακ Ομπάμα φθάνει τα 770 άτομα, ενώ έχουν ενοικιαστεί 440 οχήματα.
Τα τελευταία 24ωρα γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ, «πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν οι δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεεις που έχουν εξαγγελθεί από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίσκεψη Ομπάμα λαμβάνει χώρα εν μέσω του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σχετικές ειδήσεις