ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Ελληνίδα γιατρός περιγράφει το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία

Αποκλειστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Ελληνίδα γιατρός περιγράφει το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία

«Πάνω από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρχουν μετασεισμοί για πολλές εβδομάδες», αναφέρει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, η Ελληνίδα που ζει στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Η Πέπη Κουρεντζή μάς περιγράφει τις στιγμές πανικού που βίωσε με την οικογένειά της στο σπίτι 100 ετών, όπου ζουν!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει στο Newsbomb.gr, η Ελληνίδα γιατρός Πέπη Κουρεντζή που ζει τους τελευταίους μήνες με τον σύζυγό της στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας. «Η διάρκεια του σεισμού έφτανε τα 2 λεπτά, και ο χρόνος δεν περνούσε. Το σπίτι όλο σείετο. Νομίζαμε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ. Η πόλη είχε χτυπηθεί ξανά το 2011 από σεισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κουρεντζή.

14 ΠΕΠΗ

Μάλιστα, μας λέει ότι το τουριστικό θέρετρο της Καϊκούρα, επλήγη περισσότερο από τον σεισμό, εκεί όπου σκοτώθηκε ένα άτομο από κατάρρευση κτηρίου.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο (1)

«Μας έπιασε στον ύπνο μας ο ισχυρός σεισμός. Όταν σταμάτησε βγήκαμε έξω στους δρόμους για να μιλήσουμε με την γειτονιά. Φοβηθήκαμε γιατί το σπίτι μας είναι 100 ετών!», συνεχίζει η Ελληνίδα γιατρός που περιγράφει στο Newsbomb.gr τις στιγμές αγωνίας που ζει με την οικογένειά της τα τελευταία 24ωρα.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο (2)

Η Πέπη Κουρεντζή μεταφέρει στο Newsbomb.gr τις οδηγίες που έχουν λάβει από το Σύστημα Προστασίας του Πολίτη, να είναι «όλοι συντονισμένοι στο ραδιόφωνο ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις».

«Δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ. Η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρχουν μετασεισμοί για πολλές εβδομάδες. Μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 200!», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Κουρεντζή.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο (3)

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία

Σχετικές ειδήσεις