ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε στη Γερμανία ο Μπαράκ Ομπάμα - Το πρόγραμμά του στο Βερολίνο (pics)

Έφτασε στη Γερμανία ο Μπαράκ Ομπάμα - Το πρόγραμμά του στο Βερολίνο (pics)

Αυτή είναι η έκτη και τελευταία επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο Βερολίνο, τον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μείνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Adlon, που βρίσκεται δίπλα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και εντός του κυβερνητικού τετραγώνου. Γύρω από αυτό έχει δημιουργηθεί μια ζώνη ύψιστης ασφάλειας, με την αστυνομία να απαγορεύει μεταξύ άλλων τη στάθμευση αυτοκινήτων και ποδηλάτων.

Απόψε το βράδυ ο Ομπάμα θα δειπνήσει με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πριν από τις συνομιλίες που θα έχουν αύριο οι δύο ηγέτες. Την Παρασκευή (18/11) θα συμμετάσχουν και οι δύο σε μια «μίνι» σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Βρετανίας, τη Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν την Παρασκευή με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα την παράταση των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία, καθώς και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Δείτε εδώ την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχετικές ειδήσεις