ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Πότε και από ποιον ενημερώθηκε τελικά ο Ερντογάν για το πραξικόπημα;

Βίντεο ντοκουμέντο: Πότε και από ποιον ενημερώθηκε τελικά ο Ερντογάν για το πραξικόπημα;

Πραξικόπημα Τουρκία:Το νέο βίντεο προδίδει τις αντιφατικές δηλώσεις του Ερντογάν για το πότε άκουσε για πρώτη φορά για το πραξικόπημα με την τουρκική αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγαίνει από το δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα, το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος και να επιρρίπτει αμέσως την ευθύνη στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο turkishminute.com ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει ότι εισαγγελείς είχαν ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος ατόμων που είχαν διασυνδέσεις με τον «υπ' αριθμόν 1» εχθρό του Ερντογάν.

Το βίντεο τραβήχτηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Temel Irmak, ιδιοκτήτη της τοπικής εφημερίδας της Μαρμαρίδας, Yerel Gündem.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν αργότερα δήλωσε ότι είχε μάθει από τον κουνιάδο του ότι έγινε απόπειρα πραξικοπήματος εκείνο το βράδυ, ο ίδιος φαίνεται να λέει στο βίντεο -το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε μόλις τρεις ώρες μετά την έναρξη του πραξικοπήματος- ότι το πραξικόπημα υποκινείται από αξιωματικούς του στρατού που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Ruşen Çakır κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο "medyascope.tv" στις 27 Οκτωβρίου, ο Τούρκος δημοσιογράφος Levent Gültekin υποστήριξε ότι, ο πρόεδρος Eρντογάν είχε πληροφορίες ότι επίκειται πραξικόπημα και για το λόγο αυτό είχε ετοιμάσει πριν από το βράδυ της 15ης Ιουλίου ένα βίντεο προς το τουρκικό έθνος, το οποίο θα δινόταν στην δημοσιότητα την ώρα του πραξικοπήματος. Στόχος του Ερντογάν ήταν να δώσει το βίντεο σε τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω συνεργατών του οι οποίοι όμως τον εγκατέλειψαν.

«Αυτός είναι ο λόγος που βγήκε στο CNN Türk μέσω Periscope», τόνισε ο Gültekin.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις