Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που ραγίζει καρδιές: «Θα πεθάνω;», ρωτάει αγοράκι μετά από επίθεση με χλώριο στη Συρία

Newsbomb

Τυλιγμένο με μια μπλε κουβέρτα, με μάτια κατακόκκινα από την έκθεση στο φονικό αέριο και με γοερό κλάμα που καθρεφτίζει την άλλη όψη του ίδιου φρικιαστικού νομίσματος ενός «παράλογου» πολέμου στη Συρία, ένα μικρό αγόρι πλημυρίζει με συναισθήματα ακόμα και τις πιο αδιάβροχες καρδιές.

Ρωτά έντομο μία νοσοκόμα αν θα πεθάνει την ώρα που δέχεται τη φροντίδα της, αφού έχει εισπνεύσει αέριο χλωρίου μετά από νέα επίθεση στο Χαλέπι…

«Έψαχνα στα αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα πέταξαν ένα βαρέλι. Είδα τον καπνό, ήταν κίτρινος», αναφέρει προσπαθώντας να διηγηθεί τι συνέβη στην οικογένειά του.

Τότε, το μικρό πιάνει έντονος βήχας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να του δώσουν οξυγόνο.

«Θα πεθάνω, Δεσποινίς; Θα πεθάνω;», ρωτάει με την αγωνία, σε μια συγκλονιστική αναμόχλευσή της με πόνο, ζωγραφισμένη στα μάτια του, ενώ εκείνη τον καθησυχάζει λέγοντας ότι όλα θα πάνε καλά.

«Ζούμε σε μια καθημερινή ταινία τρόμου», δήλωσε η Oussai Alali, μια νοσοκόμα σε ένα από τα νοσοκομεία που καταστράφηκαν ανατολικά του Χαλεπίου στην Independent.

«Φανταστείτε πώς θα ήταν η χώρα σας χωρίς νοσοκομεία. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Τώρα φανταστείτε ότι υπάρχουν πολεμικά αεροπλάνα και βόμβες. Κάθε μέρα τα παιδιά πεθαίνουν. Τώρα, θα πεθαίνουν περισσότερα», κατέληξε…

Στο μεταξύ, δοχεία που περιείχαν μια χημική ουσία, ενδεχομένως αέριο χλωρίου, ερρίφθησαν από ελικόπτερα στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι, με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, επιβεβαίωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, οι πηγές της στη Συρία ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τέσσερα βαρέλια να πέφτουν στις συνοικίες Αλ Κατέρτζι και Νταχράτ Άουαντ, ενώ στην περιοχή ήταν έντονα αισθητή η οσμή χλωρίου. Ιατρικές πηγές ανέφεραν μάλιστα στο Παρατηρητήριο ότι πιστεύουν πως το αέριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν χλώριο.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Υγείας του ανατολικού Χαλεπιού ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα σήμερα (22/11) ο συριακός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του πολιορκημένου Χαλεπιού να μην βαίνουν στους δρόμους και να μην πλησιάζουν σε θέσεις των ανταρτών, ενώ κάλεσε τους αντάρτες να σταματήσουν τις επιθέσεις στο δυτικό Χαλέπι, που ελέγχεται από την κυβέρνηση.