ΚΟΣΜΟΣ

Βραδιά γεμάτη συγκίνηση, χαμόγελα και αστέρες στο Λευκό Οίκο – Σόου Ομπάμα με τους σταρς (vids+pics)

Βραδιά γεμάτη συγκίνηση, χαμόγελα και αστέρες στο Λευκό Οίκο – Σόου Ομπάμα με τους σταρς (vids+pics)

Μία ακόμη παράσταση, κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας και τα βλέμματα, ακόμα και από τους σταρς «καλεσμένους» του, έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τελετή βράβευσης 21 προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών, της τεχνολογίας, του θεάματος και του αθλητισμού, στο Λευκό Οίκο.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Μετάλλιο της Ελευθερίας (την ανώτατη διάκριση που δίδεται σε πολίτες) ήταν ο ρόκερ Μπρους Σπρίνγκστιν, οι πρώην μπασκετμπολίστες του NBA, Μάικλ Τζάκσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, οι ηθοποιοί Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Σίσελι Τάισον, η ηθοποιός και παρουσιάστρια εκπομπών 'Ελεν ΝτεΤζενέρις, η τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος, όπως επίσης και ο συνιδρυτής της Microsoft και εκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα, για το έργο τους μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος.

«Είναι σημαντικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους για να συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι που μας κάνει τη σπουδαιότερη χώρα στη γη. Οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου και να γίνω αυτό που είμαι. Ο καθένας τους με άγγιξε πολύ δυνατά και προσωπικά, με τρόπο που πιθανόν δεν μπορούσαν καν να φανταστούν. Είναι εύκολο να ξεχνάμε τώρα, όταν έχουμε διανύσει τόσο μεγάλο δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, συμπληρώνοντας: «Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για ένα φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο. Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή».

Το προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απονέμεται κάθε χρόνο σε επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, πολίτες με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και προσωπικότητες με σημαντική συνεισφορά στα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, στην ασφάλεια, στην παγκόσμια ειρήνη και σε άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

jordan obama

Η στιγμή που προκάλεσε γέλιο στους παρευρισκόμενους ήταν όταν ο Τζόρνταν πήρε το δικό του μετάλλιο, με τον Ομπάμα να δυσκολεύεται λόγω… ύψους να του το φορέσει. Φανταστείτε, δε, όταν κλήθηκε να περάσει το μετάλλιο στο λαιμό του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!

«Όταν αλλάζει το παιχνίδι για σένα τότε είσαι πολύ καλός» είπε για τον σέντερ-θρύλο τον Λέικερς ο απερχόμενος πρόεδρος, ενώ για τον Air παρατήρησε ότι «όλοι θέλουν να γίνουν ο Μάικλ Τζόρνταν του...» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσει την αξία των δύο αθλητών.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε επίσης με χιούμορ τη μακρά σταδιοδρομία του Ρόμπερτ ντε Νίρο, «από σικελό πατέρα, που έγινε νεοϋορκέζος μαφιόζος, στη συνέχεια μαφιόζος επικεφαλής ενός καζίνο, μετά μαφιόζος στον ψυχίατρό του, μετά πεθερός χειρότερος από μαφιόζο...».

deniro obama

Η ΝτεΤζένερις ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες στις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας, αν και αρχικά η ηθοποιός έφαγε... πόρτα.

generis

«Δεν με αφήνουν να μπω στο Λευκό Οίκο γιατί ξέχασα την αστυνομική μου ταυτότητα», έγραψε στο Twitter αναρτώντας φωτογραφία της να κάθεται σε ένα παγκάκι κοντινού πάρκου. Στο τέλος της επιτράπηκε η είσοδος, η οποία ήταν άκρως θεαματική: έκανε «mannequin challenge» μέσα στο Λευκό Οίκο, με την ίδια, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, την Νταϊάνα Ρος και τους υπόλοιπους που βραβεύονται να μένουν ακίνητοι!

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, ο κόσμος είδε ένα διαφορετικό πρόσωπό της. Η πάντα γελαστή κωμικός, βούρκωσε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τη στιγμή της βράβευσής της.

Από τα υπόλοιπα σχόλια που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα για όλους τους βραβευθέντες ξεχώρισαν αυτά για τον Τομ Χανκς για τον οποίο είπε ότι κατάφερε να δείξει πώς μπορείς να κάνεις φίλο μια μπάλα βόλεϊ, αλλά και για τον Μπρους Σπρίνγκστιν, γνωστό και με το παρατσούκλι the Boss. «Μπορεί εγώ να είμαι ο πρόεδρος αλλά εσύ είσαι το αφεντικό (σ.σ. the Boss)», του είπε περιπαικτικά.

Άλλοι τιμηθέντες ήταν ο Ρίτσαρντ Γκάγρουιν, εφευρέτης και φυσικός που συνέβαλε στην εθνική άμυνα, ο Φρανκ Γκέρι, ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες παγκοσμίως, η Μάργκατερ Χάμιλτον, μαθηματικός και επιστήμονας πληροφορικής, η Μάια Λιν, σχεδιάστρια του μνημείου Βετεράνων του Βιετνάμ, ο Λορν Μάικλς, παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής Saturday Night Live, ο Νιούτον Μίναου Minow, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, ο Εντουάρντο Παρντόν, πρόεδρος του Miami Dade College για τη συμβολή του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην εκπαιδευτική κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη.

Μετά θάνατον τιμήθηκαν η υπέρμαχος των Ιθαγενών Αμερικανών Ελουίζ Κόμπελ και η Γκρέις Μάρεϊ Χόπερ, υποναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού.

Σχετικές ειδήσεις