ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο στο πανεπιστήμιο του Οχάιο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες (pics+vid)

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο στο πανεπιστήμιο του Οχάιο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες (pics+vid)

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η Πανεπιστημιούπολη εκκενώθηκε έπειτα από εντολή της αστυνομίας.

Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

«Ένοπλος πυροβολεί στην Πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, δώστε μάχη» ανέφερε η ανάρτηση του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας την ορολογία θυμάτων επιθέσεων ένοπλων (Run Hide Fight).

«Συνεχίστε να κρύβεστε στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης», πρόσθεσε λίγο αργότερα η διεύθυνση διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών του OSU.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην κοινότητα του Οχάιο», έγραψε ο κυβερνήτης Τζον Κασίς, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

«Είδα κόσμο να τρέχει, αστυνομικούς, άκουσα σειρήνες», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Σκοτ, ένας φοιτητής του OSU.

Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών βάσει της δεύτερης τροπολογίας του Συντάγματος.

Η αστυνομία σκότωσε έναν ύποπτο, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WBNS.

Η πανεπιστημιούπολη είναι ασφαλής και η διοίκηση του ιδρύματος ήρε την εντολή αποκλεισμού που είχε δώσει. Η εντολή προς τους φοιτητές να αναζητήσουν καταφύγιο «ήρθη» και «η Πανεπιστημιούπολη είναι πλέον ασφαλής», ανέφεραν μέσω Twitter οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ιδρύματος.

Η εφημερίδα The Lantern των φοιτητών του OSU έκανε νωρίτερα λόγο περί του ενδεχομένου να υπάρχει και δεύτερος ένοπλος. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και οχήματα της μονάδας επέμβασης της αστυνομίας (Special Weapons and Tactics, SWAT) έχουν έσπευσαν στην περιοχή.

Ένας φοιτητής είπε ότι είδε από το παράθυρα μια σορό να κείτεται στο έδαφος.

Η φοιτήτρια Νικόλ Κράινμπρινκ είπε εξάλλου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων και επίσης πάνω σε έναν αστυνομικό και να τον τραυματίζει «πολύ άσχημα».

Η πανεπιστημιούπολη του Κολόμπους είναι τεράστια (7.700 στρέμματα) και σε αυτή φοιτούν κάπου 60.000 σπουδαστές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο ήταν σομαλικής καταγωγής, ο Abdul Razak Ali Artan, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

O ύποπτος της επίθεσης χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο και ένα αυτοκίνητο προκειμένου να τραυματίσει περαστικούς, σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο περιλαμβανομένης μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας) ένας ύποπτος άνδρας έστριψε με το όχημά του στην 19η οδό Ουέστ με κατεύθυνση την λεωφόρο Κόλετζ και τραυμάτισε περαστικούς. Εξήλθε του οχήματός του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να τραυματίσει περαστικούς» διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις