ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: 71 νεκροί και 6 επιζώντες (pics+vids)

Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: 71 νεκροί και 6 επιζώντες (pics+vids)

Τέσσερα άτομα από τη λίστα των επιβατών γλίτωσαν καθώς δεν μπήκαν ποτέ στο μοιραίο αεροπλάνο – 71 οι νεκροί και 6 επιζώντες – Εντοπίστηκαν τα «μαύρα κουτιά»που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής - Η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense που ξεκληρίστηκε άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή - Ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα - Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία - Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο

ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ - Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Για 71 νεκρούς και έξι επιζώντες στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε μια βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα, την Chapecoense, έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν ανακοινώσει.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός «ήθελε» 75 νεκρούς, όμως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρμόδιων Αρχών βρίσκονται τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο έπεσε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, με τον πιλότο να αδειάζει στον αέρα τα καύσιμα για να αποφύγει την έκρηξη.

Ωστόσο, η αεροσυνοδός που διασώθηκε από τα συντρίμμια, έδωσε τη δική της εκδοχή λέγοντας ότι το αεροπλάνο ξέμεινε από καύσιμα και έτσι έπεσε.

Δεκάδες διασώστες έσπευσαν μέσα στη νύχτα και υπό βροχή και κατάφεραν να βρουν ζωντανούς έξι από τους επιβαίνοντες.

Οι επιζώντες είναι οι ποδοσφαιριστές Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, Άλαν Λουσιάνο Ρούσελ και Τζάκσον Ράνιαρ Φόλμαν, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Χένσελ. Όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. Η Εθνική Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών (UNGRD) της Κολομβίας ανέφερε ότι νεώτερος απολογισμός για τα θύματα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί παρά μόνο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες στην περιοχή.

Οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος, της εταιρείας LaMia Airlines, απογειώθηκε από τη Βολιβία και συνετρίβη περίπου μισή ώρα αργότερα, νότια του αεροδρομίου της πόλης Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου κατευθυνόταν.

Μετέφερε μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, η οποία αύριο επρόκειτο να λάβει μέρος στον τελικό του Copa Sudamerica, με αντίπαλο την ομάδα της Μεντεγίν, Ατλέτικο Νασιονάλ.

Μετά την απίστευτη τραγωδία, η Ατλέτικο Νασιονάλ πρόσφερε το τρόπαιο της διοργάνωσης, τιμής ένεκεν, στην ομάδα της Σαπεκοένσε. Φίλαθλοι της Ατλέτικο ζήτησαν επίσης να συγκεντρωθεί ο κόσμος στο στάδιο του Μεντεγίν αύριο, την ώρα που θα διεξαγόταν ο αγώνας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα αδικοχαμένα μέλη της Σαπεκοένσε.

Συγκλονίζει ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε που τηλεφώνησε στη γυναίκα του λίγο πριν ξεψυχήσει

Ο τερματοφύλακας Danilo, ανασύρθηκε ζωντανός με βαριά τραύματα από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους. Ο Danilo μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατάφερε να πάρει τη σύζυγό του ένα τελευταίο τηλέφωνο καθώς λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Δραματικές είναι οι εικόνες που αντίκρισαν τα σωστικά συνεργεία από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, όταν επέστρεψαν στο σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος με το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Όπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η Aρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova. Από την πλευρά της η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία ανέρχονταν σε 75.

Δείτε το βίντεο που δείχνει το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το αεροπλάνο

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Θα ήταν όλοι τους ζωντανοί!

Οι κολομβιανές Αρχές ανακοίνωσαν πως ένας έκτος επιζών, ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, διασώθηκε. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Στη συνέχεια όμως η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας σε ανάρτηση της στο Facebook γνωστοποίησε ότι παρότι έξι άνθρωποι είχαν διασωθεί -τρεις παίκτες, δύο μέλη του πληρώματος και ένας δημοσιογράφος που συνόδευε την ομάδα- ένας από τους επιζώντες στη συνέχεια ξεψύχησε.

colombia airplane crush 1

(Σοκάρει η φωτογραφία των ποδοσφαιριστών μπροστά από το μοιραίο αεροσκάφος)

Tα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει video πριν από την επιβίβασή τους:

Αλλά και βίντεο μέσα από το αεροπλάνο λίγο πριν τη συντριβή:

Δείτε ΕΔΩ άλλο ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το αεροσκάφος.

CyalDWzXAAEcD3w

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις Aρχές του αεροδρομίου.

Περίπου τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα οι επιχειρήσεις διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους διακόπηκαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, ανακοίνωσαν οι Aρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν στο Twitter.

Ο Μέσι στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη.

3AD9395C00000578 3980974 image m 63 1480409764844

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή έξω από την πόλη, στις 21:54 (τοπική ώρα).

Ο δήμαρχος της Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ ανέφερε ότι πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξαν οι Aρχές της Βραζιλίας.

583d5b28c3618891198b4665

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε αρχικά στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα, προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής έχουν ήδη δεχθεί τους τραυματίες. Από την άλλη πλευρά, οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Περίπου δύο ώρες μετά η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι η ποδοσφαιρική της αποστολή επέβαινε στο αεροσκάφος.

Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό του Copa Sudamericana.

Τη συντριβή επιβεβαίωσε αρχικά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας.

Σχετικές ειδήσεις