ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο Οχάιο δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική οργάνωση

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο Οχάιο δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική οργάνωση

Τραυμάτισε 11 ανθρώπους στο Οχάιο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Αμερικανός φοιτητής σομαλικής καταγωγής που τραυμάτισε 11 ανθρώπους στο Οχάιο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, δεν είχε «άμεσους δεσμούς» με οποιαδήποτε «τρομοκρατική» οργάνωση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον.

Αν και ο Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν διακήρυξε την υποστήριξή του στους εξτρεμιστές ισλαμιστές στον λογαριασμό του στο Facebook, «δεν βρήκαμε σε αυτό το στάδιο να έχει άμεσες διασυνδέσεις με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση» διαβεβαίωσε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα ινστιτούτο μελετών.

Ο φοιτητής δεν είχε καμία άμεση επικοινωνία με τέτοιου είδους οργανώσεις, σύμφωνα με τον υπουργό. «Οι πληροφορίες μας, μάς οδηγούν στο να σκεφθούμε ότι επρόκειτο για μια ενέργεια ενός προσώπου που ριζοσπαστικοποιήθηκε από μόνο του» συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Οι Αρχές δεν έκαναν λόγο για «τρομοκρατική» ενέργεια όμως χθες το πρακτορείο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσε ότι ο φοιτητής ήταν ένας «στρατιώτης» της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στη σελίδα του στο Facebook, η οποία έκλεισε μετά την επίθεση, ο φοιτητής απειλούσε τις ΗΠΑ.

«Δεν σε αντέχω πλέον! Αμερική! Σταμάτα να επεμβαίνεις στις ξένες χώρες, ιδίως στην μουσουλμανική κοινότητα "Ούμμα"» είχε γράψει όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Δεν θα σας αφήσουμε σε ησυχία όσο εσείς δεν αφήνετε τους μουσουλμάνους σε ησυχία».

Ο Αρτάν είχε επίσης αποκαλέσει ήρωα τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, τον Αμερικανό ιμάμη που στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό της Αλ Κάιντα και σκοτώθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Υεμένη.

Σχετικές ειδήσεις