ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στο Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που κρατούσε ομήρους και εξαφανίστηκε

Θρίλερ στο Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που κρατούσε ομήρους και εξαφανίστηκε

Καλά στην υγεία τους είναι και τα επτά άτομα που κρατούσε ομήρους ένας ένοπλος σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Παρίσι – Εξαφανίστηκε ο δράστης.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ληστή, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει αφού κράτησε ομήρους επτά άτομα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στο νότιο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, αποκλείοντας τη συνοικία και ορίζοντας ζώνη ασφαλείας, ωστόσο δεν κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος έφυγε πριν την επέμβασή τους.

«Ένοπλη ληστεία στη λεωφόρο Μασενά στο Παρίσι: η επιχείρηση ολοκληρώθηκε (...). Έξι άνθρωποι βγήκαν. Ο ληστής δεν βρισκόταν στο σημείο», έγραψε στο Twitter η αστυνομική διεύθυνση, την ώρα που άλλες πηγές έκαναν λόγο για επτά ομήρους «οι οποίοι είναι σώοι κι αβλαβείς».

Όπως ανέφερε ο Ζερόμ Κουμέ, ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος, σε δημοσιογράφους, αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε ομήρους 6-7 ανθρώπους, ωστόσο όταν εισήλθαν στο κτίριο δεν βρήκαν κανένα ίχνος του.
«Το κτίριο ήταν διώροφο. Οι άνθρωποι στο σημείο φοβούνταν ότι ο ληστής βρισκόταν ακόμα εκεί, κάτι που δεν ίσχυε. Η αστυνομία επενέβη και τους απελευθέρωσε όλους», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

parisi

Σύμφωνα πάντως με όλα τα στοιχεία, το περιστατικό δεν φέρεται να έχει σχέση με τρομοκρατική επίθεση, καθώς επρόκειτο για ληστεία. Στο πρακτορείο, το οποίο χρησιμοποιούν ιδίως Ασιάτες που θέλουν να ανταλλάξουν συνάλλαγμα, υπάρχει συνήθως μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο ένοπλων ληστών.

Σχετικές ειδήσεις