ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος… έστειλε στο νοσοκομείο τον Στίβεν Χόκινγκ! (video)

Ο Πάπας Φραγκίσκος… έστειλε στο νοσοκομείο τον Στίβεν Χόκινγκ! (video)

Σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις, μεταφέρθηκε ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο 74χρονος, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών, δεν φαίνεται ωστόσο να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αφού - σύμφωνα με εκπρόσωπό του - αισθάνθηκε απλά μια αδιαθεσία.

Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο (3/12).

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τον Βρετανό επιστήμονα στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, στη Ρώμη, με εγκαρδιότητα και με μια ζεστή χειραψία.

Ο Χόκινγκ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι άθεος, είναι μέλος της Ακαδημίας από το 1986 και ταξίδεψε στην ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το συνέδριο που διεξήχθη από 25 μέχρι 29 Νοεμβρίου με θέμα: «Επιστήμη και Βιωσιμότητα: Επιπτώσεις της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και στο περιβάλλον της».

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στα μέλη της Ακαδημίας, τονίζοντας ότι ο ρόλος τους στην εξεύρεση δημιουργικών λύσεων στα προβλήματα του κόσμου είναι πιο αναγκαίος από ποτέ, ενώ επαίνεσε την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημονικών και θρησκευτικών κοινοτήτων. Στο συνέδριο ο Στίβεν Χόκινγκ παρουσίασε επίσης την πρότασή του για την αρχή του σύμπαντος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με το γνωστό επιστήμονα, ενώ ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει συναντηθεί στο παρελθόν με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄, τον Πάπα Ιωάννη Παύλο και με τον Πάπα Βενέδικτο. Υπενθυμίζεται, δε, ότι πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το Τζεμέλι, όπου μεταφέρθηκε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί, οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

Σχετικές ειδήσεις