ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο Αφγανός που βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία (pics)

Αυτός είναι ο Αφγανός που βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία (pics)

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δολοφόνου της φοιτήτριας ιατρικής

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του Αφγανού μετανάστη που κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε μια φοιτήτρια και εθελόντρια στη βοήθεια προσφύγων.

Ο Χουσεΐν Κ., 17 ετών, πόσταρε τη φωτογραφία του στο Facebook επτά ημέρες πριν σκοτώσει τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, ο πατέρας της οποίας είναι ανώτατος νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

foititria

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψή του μετά από δείγμα DNA του που βρήκε στο φουλάρι της άτυχης κοπέλας. Ο Αφγανός, φιλοξενούνταν από μία οικογένεια στο Φράιμπουργκ.

afganos1

Η 19χρονη Μαρία ήταν φοιτήτρια ιατρικής και εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Φράιμπουργκ. Επέστρεφε στις 16 Οκτωβρίου στο σπίτι της με το ποδήλατο, μετά από ένα πάρτι που διοργάνωνε το πανεπιστήμιό της, όταν δέχθηκε επίθεση σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης, αφού την ακινητοποίησε, τη βίασε και στη συνέχεια την έπνιξε. Αφού βεβαιώθηκε πως είναι νεκρή, την πέταξε νεκρή στον ποταμό Ντράιζαμ. Τώρα, διερευνάται αν ο Χουσεΐν Κ. βρίσκεται πίσω και από τη δολοφονία μιας άλλης κοπέλας, της 27χρονης Κάρολιν Γκρούμπερ, που επίσης βρέθηκε νεκρή στο ίδιο ποτάμι στις 10 Νοεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά τη δολοφονία της Μαρία Λαντενμπέργκερ.

Ο Χουσεΐν Κ. γεννήθηκε στο Γκάζνι του Αφγανιστάν και πήγε στη Γερμανία ως παράτυπος ανήλικος μετανάστης τον Νοέμβριο του 2015. Σε πολυάριθμα ποστ που ανέβαζε στο Facebook, παρουσίαζε τον εαυτό του ως ράπερ.

Πριν από τη δολοφονία της Μαρίας, στις 16 Οκτωβρίου, είχε μακριά μαλλιά, αλλά τα έκοψε αμέσως μετά το έγκλημα. Ακόμα μία «περίεργη» φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Facebook τον περασμένο Ιούνιο, απεικόνιζε έναν λυκάνθρωπο να κρατά στα χέρια του μια νεαρή παρθένα.

Σχετικές ειδήσεις