ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Σομαλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου

Τραγωδία στη Σομαλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί (11/12) σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο λιμάνι του Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σομαλίας δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ στη συνέχεια πυκνός καπνός υψώθηκε από το λιμάνι.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη εισόδου του εμπορικού λιμανιού του Μογκαντίσου, του μεγαλύτερου της χώρας όπου η κίνηση δεν σταματά ποτέ.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο ένα σημείο που ήταν γεμάτο πολίτες, αχθοφόρους και μικροπωλητές», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Μοχάμεντ αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση της Σομαλίας αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σεμπάμπ, ήταν η στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η οργάνωση ανέφερε ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι».

Οι Σεμπάμπ αν και εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη Σομαλία. Στόχος τους είναι να εκδιώξουν από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν μια αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ.

Σχετικές ειδήσεις