ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στη συντριβή του Τουπόλεφ: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ανατροπή στη συντριβή του Τουπόλεφ: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους:Για «παράξενη» λειτουργία ενός μηχανισμού στο ρωσικό τουπόλεφ που συνετρίβη ανήμερα Χριστούγεννα παρασύροντας στο θάνατο 92 ανθρώπους έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Μαξίμ Σοκόλοφ.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή να ήταν αποτέλεσμα «τρομοκρατικής ενέργειας», ωστόσο αυτή είναι μόνο μία από τις θεωρίες που εξετάζονται.

«Δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος ηγείται της κυβερνητικής επιτροπής που διερευνά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Ο Μπαϊνέτοφ δήλωσε ότι η επιτροπή διερευνά περίπου επτά θεωρίες, ανάμεσά τους τη μηχανική βλάβη που προκλήθηκε λόγω της χαμηλής ποιότητας των καυσίμων και την εισρόφηση πτηνού από τους κινητήρες. «Δεν υπάρχει κάποια βασική θεωρία», δήλωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου ότι στις βασικές θεωρίες που εξετάζονται δεν περιλαμβάνεται η τρομοκρατική ενέργεια αλλά τα σχόλια του Μπαϊνέτοφ αποτελούν την πλέον ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

Ο Μπαϊνέτοφ είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για την αποκρυπτογράφηση του βασικού καταγραφέα πτήσης του αεροσκάφους, που μεταφέρθηκε χθες στη Μόσχα.

Ο Μπαϊνέτοφ είπε δεν θα υπάρξει σταδιακή απόσυρση των αεροσκαφών Tu-154 μετά τη συντριβή. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα επικαλούμενα πηγές ότι η Ρωσία είχε προσωρινά καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη Tu-154 έως ότου εξακριβωθεί η αιτία της συντριβής.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων καλύπτουν μια περιοχή με ακτίνα 1 μιλίου (1,6 χλμ) από το Σότσι. Ο Σοκολόφ είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεχθεί 19 πτώματα, 230 τμήματα από σωρούς και περίπου 2.000 κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το πόρισμα της έρευνας εντός 30 ημερών

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη φωτιάς ή έκρηξης στα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους TU-154 που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι η έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων της συντριβής δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από 30 ημέρες.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Σχετικές ειδήσεις