ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερες απελάσεις στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά

Περισσότερες απελάσεις στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά

Αυξάνονται οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών στην Ιταλία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Με ειδική οδηγία του, ο διευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι, ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αύξηση των απελάσεων.

Ο Γκαμπριέλι αναφέρεται με έμφαση, επίσης, στην ανάγκη να καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλης της ιταλικής επικράτειας.

Παράλληλα, η αστυνομία, οι καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού θα βρίσκονται απόψε σε όλα τα κεντρικά και τουριστικά σημεία των πόλεων της χώρας, για να αποτραπεί οποιαδήποτε επικίνδυνη κίνηση μελών της ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ρώμης, στην οποία έχουν υιοθετηθεί μέτρα ασφαλείας χωρίς προηγούμενο. Ομάδες δυτών των καραμπινιέρων, τις ώρες αυτές ελέγχουν ακόμη και τον ποταμό Τίβερη. Επίλεκτοι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε στέγες κτιρίων γύρω από το Βατικανό, το Κολοσσαίο, το αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσιμο, όπου οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης θα γιορτάσουν την έλευση του 2017.

Τις τελευταίες ώρες, προστέθηκαν άλλοι χίλιοι αστυνομικοί, καραμπινιέροι και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι, με στολή αλλά και με πολιτικά, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυλήσουν όλα ήσυχα και ομαλά. Σε πολλές ιταλικές πόλεις, όπως την Μπολόνια, για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της κατάστασης οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και μικρά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με κάμερες (τα γνωστά drones).

Στο Μιλάνο, τέλος, τα μέλη της αστυνομίας θα διαθέτουν, απόψε, κινητά τηλέφωνα υπερπροηγμένης τεχνολογίας, με τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν, απευθείας στο επιχειρησιακό κέντρο της πόλης, φωτογραφίες και εικόνες ατόμων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτα.

Σχετικές ειδήσεις