ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση Κωνσταντινούπολη: Μακελειό σε νυχτερινό κέντρο την Πρωτοχρονιά (Pics+Vids)

Ένοπλη επίθεση Κωνσταντινούπολη: Μακελειό σε νυχτερινό κέντρο την Πρωτοχρονιά (Pics+Vids)

Ειδήσεις | Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 16 ήταν ξένοι, και τουλάχιστον άλλοι 69 τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον της πασίγνωστης ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης όπου σύχναζαν πολλές διασημότητες αλλά και ξένοι τουρίστες, της Reina, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και ανοίξει πυρ αδιακρίτως, είπε ο Σαχίν, κάνοντας λόγο περί τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε σήμερα (1/1) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

turkey 11

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης, που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη.



Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

3BBEFA6100000578 4079112 image a 72 1483227778624

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον δράστη να κραυγάζει κάτι στα αραβικά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, κατά το οποίο, μέσα στο νυχτερινό κέντρο τη στιγμή που διαπράχθηκε η επίθεση βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει προ ημερών την ανάπτυξη 25.000 ανδρών για την προστασία των εορτασμών για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την επίθεση (ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες!)

C1CocwhXcAE7fO0
C1CpR0BWIAAO1aM

25.000 αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina, όπου τις πρώτες πρωινές σήμερα (1/1) διαπράχθηκε ένοπλη επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ και 7-10 μέρες. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με την έκδοση της Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.

Κατά πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο φορούσε στολή Άγιου Βασίλη και μιλούσε αραβικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν τουλάχιστον 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σε αυτή την «τρομοκρατική ενέργεια».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό όλων των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την Τουρκία το 2016.

Σχετικές ειδήσεις